lauantai 5. helmikuuta 2011

Pariisin tunnelmia

Printempsin tavaratalon kattoterassilta kuvattua,sateinen ja harmaa päivä sopiva ostoskeskuksissa kiertelyyn. Kattoterassi oli upea, josta sai nauttia näköaloista.


Galeries Lafayettessa oli kaikkea mahdollista ja alennusmyyntiaika parhaimmillaan. Huippuedullisa löytöjä teimmekin Pariisin shoppailupaikoista, kun olis vaan ollut enemmän aikaa kierrellä. Saavuimme Pariisiin 21.1. perjantaina iltapäivästä ja lähdimme tiistai aamuna, ja sunnuntaina olimme koko päivän Maison & Objet sisustusmessuilla, jossa kahdeksasta hallista saimme kierrettyä yhden hallin! Ihania ideoita ja uusia toimittajia löytyi sisustuspuotiimme. Nyt jäämme vain odottamaan uutuuksia.
Sacé Coeur (Pyhä Sydän) on Pariisin suosituin nähtävyys Eiffelin tornin jälkeen. Ihana marenkikakkua muistuttava kirkko rakennettiin 1875-1910. Upeat näköalat Montmarten kukkulalta kirkon edustalta, kohoaa 149 metriä korkealle. Sinä päivänä satoi kun kävimme ja rakennuskiven sisältämä kalkki reagoi vesisateeseen: mitä rankemmin sataa, sitä valkoisempana kirkko hohtaa.
Cathédrale Notre Dame on maailmankuulu ja sitä on alettu rakentaa 1163 ja se valmistui vasta 1345. Siellä onkin edustettuna lähes kaikki goottilaiset tyylivaiheet. Ei näkynyt Notre Damessa kyttyräselkäistä Quasimodoa tai Esmeraldaa :) Sisällä oli tosi hämärää ja kolkkoa, aika pelottavan näköistä sillä ainoa valo tihkuu kuuluisista ruusuikkunoista.

Illalla kävimme Moulin Rouge kabareessa, ohjelmassa oli näyttäviä, french cancan -henkisiä tanssiesityksiä. Esitys oli huikea ja kabaree on tunnettu suuresta punaisesta tuulimyllystä katollaan. Esitykseen mahtui kerrallaan 900 ihmistä ja esityksiä oli kaksi joka ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti